Web Analytics Made Easy - Statcounter

بحرین، عربستان سعودی، مصر و امارات صبح روز دوشنبه ۱۵ خرداد ۹۶ به طور همزمان اعلام کردند روابط دیپلماتیک خود با قطر را به ‌خاطر آن ‌چه «حمایت قطر از تروریسم» یا «حفاظت از امنیت ملی» خود نامیده‌اند، قطع کردند اما دوحه اتهام یاد شده را مردود  دانست و بالاخره در ۱۶ دی ۹۹  امیر قطر برای شرکت در اجلاس شورای همکاری خلیج فارس به عربستان سعودی سفر کرد و عربستان و قطر پس از نزدیک به ۴ سال قطع روابط سیاسی و تجاری مرزهای هوایی، دریایی و زمینی خود را بر روی یکدیگر باز کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبرگزاری آلمان به نقل از منابع خود در ریاض که نام شان را فاش نکرد، نوشت : سفر دوره ای بن سلمان حول محور تقویت همکاری و هماهنگی میان کشورهای شورای همکاری خلیج فارس در تمامی زمینه ها و مسائل مورد اهتمام مشترک در منطقه تمرکز خواهد یافت.

بر اساس این گزارش ، منابع یاد شده بررسی پرونده هسته ای و موشکی ایران را به عنوان یکی از برجسته ترین مسائل موجود در دستور کار سفر دوره ای ولیعهد سعودی به کشورهای یاد شده برشمردند.

همچنین در این سفر امکان حل و فصل فراگیر بحران یمن بر اساس طرح خلیج فارس و مکانیزم اجرایی آن و دستاوردهای کنفرانس گفت وگوی فراگیر ملی یمن و قطعنامه شماره ۲۲۱۶ شورای امنیت سازمان ملل مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.

ناظران سیاسی معتقدند که بی نتیجه ماندن جنگ یمن برای ریاض و سنگینی کردن هزینه های گزاف آن بر دوش رهبران سعودی باعث شده تا ولیعهد سعودی دست به دامن کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس شود و به نظر می رسد ادامه یافتن بحران یمن انگیزه اصلی و یا دستکم به عنوان یکی از انگیزه های اصلی سفر ولیعهد سعودی به کشورهای یاد شده به شمار می رود.

بر پایه همین گزارش ، همچنین قرار است تحولات عراق در سایه نتایج انتخابات پارلمانی اخیر این کشور و اوضاع سوریه و رخدادهای فلسطین مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

خبرگزاری آلمان به نقل از منبع موردنظر خود توضیح داد : گفت وگوهای بن سلمان در کشورهای شورای همکاری خلیج فارس همچنین موضوع یکپارچه سازی مواضع نسبت به مسائل سیاسی منطقه ای و بین المللی را در برخواهد گرفت.

این خبرگزاری به نقل از یکی دیگر از منابع خود ابراز داشت : برچیده شدن اختلافات ژئوسیاسی در تمامی سطوح و افزایش سطح همکاری در تمامی زمینه ها  از جمله مسائل امنیتی ، دفاعی ، تجاری و سرمایه گذاری میان شش کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس نیز بخش مهمی از دیدار ولیعهد سعودی با رهبران کشورهای یاد شده را به خود اختصاص خواهد داد.

سفر ولیعهد عربستان با توجه به برگزاری چهل و دومین نشست سران خلیج فارس در ریاض در ۱۴ دسامبر ماه جاری میلادی ( سه شنبه ۲۳ آذر ) اهمیت خاصی یافته است.

سفر بن سلمان با کشور عمان آغاز می شود و طی آن پروژه های مشترک دو کشور و در راس آنها سرمایه گذاری در منطقه صنعتی ویژه در شهر « الدقم » عمان و همکاری دوجانبه در زمینه انرژی مورد بحث و تبادل نظر قرار خواهند گرفت و قرار است در این سفر اولین گذرگاه مرزی زمینی مستقیم میان دو کشور به طول ۸۰۰ کیلومتر با نام گذرگاه " الربع الخالی " گشایش یابد.

در همین راستا شیخ تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر دیروز نامه سلمان بن عبدالعزیز شاه سعودی را دریافت کرد که در ارتباط با روابط میان دو کشور و راه های تقویت و تحکیم آنها است . پادشاه عربستان همچنین در این نامه از امیر قطر جهت حضور در اجلاس چهل و دوم سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس دعوت به عمل آورد.

دیوان امیر قطر با صدور بیانیه ای خاطرنشان کرد که فیصل بن فرحان وزیر خارجه سعودی در دیدار با امیر قطر نامه مزبور را تقدیم وی کرد .

23312

کد خبر 1580043

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: محمد بن سلمان عربستان قطر شورای همکاری خلیج فارس ولیعهد سعودی امیر قطر یاد شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۵۴۰۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امنیت خوبی در منطقه خلیج فارس برقرار است

به گزارش خبرنگار مهر، سردار علی رزمجو صبح دوشنبه در همایش روز ملی خلیج فارس اظهار کرد: خلیج فارس هم از نظر اقتصادی و هم از نظر امنیتی و دفاعی در برد جهانی و بین‌المللی بسیار دارای اهمیت است.

وی به پیشرفت‌های ایران اسلامی اشاره کرد و ادامه داد: خوشبختانه شاهد دستیابی به دستاوردهای بسیار بزرگی در عرصه نظامی و دفاعی هستیم و رینگ دفاعی ایران اسلامی تقویت شده است.

فرمانده سپاه امام صادق علیه‌السلام استان بوشهر بیان کرد: ایران اسلامی در زمین، هوا، دریا، فضا و… دارای اقتدار و امنیت بسیار بزرگی است و هر کشوری بخواهد کوچک‌ترین اقدامی علیه امنیت کشور ما انجام دهد با بزرگترین پاسخ روبرو می‌شود.

وی ادامه داد: منطقه خلیج فارس برای دنیا دارای اهمیت است و هر حادثه‌ای در خلیج فارس رخ دهد بر اقتصاد دنیا تأثیرگذار است و هرچقدر امنیت بیشتری در خلیج فارس برقرار شود باعث افزایش امنیت جهانی می‌شود.

سردار رزمجو بیان کرد: تاکنون این امنیت به خوبی در خلیج فارس برقرار شده است و ترانزیت و حمل و نقل به خوبی در خلیج فارس انجام می‌شود و امیدواریم شاهد تداوم این امنیت باشیم.

کد خبر 6091936

دیگر خبرها

  • سلامت زیست بوم خلیج فارس شرط پایداری در منطقه خواهد بود
  • دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس خواهان آتش‌بس فوری و پایدار در غزه شد
  • امنیت خوبی در منطقه خلیج فارس برقرار است
  • ایران به توسعه اقتصادی مبتنی بر منافع کشورهای منطقه اهتمام دارد
  • یک‌روز برای خلیج همیشه فارس
  • ریاض اولین مقصد «بلینکن» در دور جدید سفر منطقه‌ای خاورمیانه
  • معاریو: برخی اعراب از اسرائیل خواسته‌اند حماس را نابود کند؛ اما این محال است
  • غفلت ایران از سریلانکا بازار نفت آن را از ایران گرفت و به عربستان سپرد / لزوم توجه ایران به خلیج فارس در جاده نوین ابریشم
  • ضرورت افزایش نقش اقتصاد دیجیتال در اقتصاد کشورها
  • حقوق و مزایای کارگران مورد توجه قرار گیرد